Medicijnen tegen hartfalen en hoge bloeddruk teruggeroepen (13 juli 2021) – Apotheek Prinsenland – Rotterdam

Apotheek Prinsenland

Apotheek Prinsenland

Apotheek Prinsenland in Rotterdam biedt u de beste service voor al uw zelfzorgmiddelen en geneesmiddelen op recept. Door persoonlijke aandacht en een goede samenwerking met huisartsen in de buurt, bieden wij u zorg op maat bij uw medicijngebruik.

Inschrijven
Header afbeelding

Apotheek Prinsenland staat voor kwaliteit van zorg

Medicijnen tegen hartfalen en hoge bloeddruk teruggeroepen (13 juli 2021)

Medicijnen tegen hartfalen en hoge bloeddruk teruggeroepen (13 juli 2021)

Vanochtend zijn wij geïnformeerd door inspectie dat er een aantal medicijnen die tegen hoge bloeddruk en hartfalen voorgeschreven worden teruggeroepen worden. In sommige medicijnen met irbesartan/losartan/valsartan is een onzuiverheid aangetroffen die er niet in hoort: AZBT. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. De kans dat u kanker krijgt omdat u een medicijn met AZBT heeft ingenomen, is heel erg klein. Maar uiteraard wil ik niet dat u dat risico neemt. Niet alle medicijnen met irbesartan, losartan of valsartan bevatten deze onzuiverheid. Het kan zijn dat u een veilig medicijn gebruikt. U ontvangt zeer binnenkort een email of brief waarin wij u vragen de medicijnen terug te brengen naar de apotheek. De artsen zijn inmiddels op de hoogte. Zij zullen u een ander alternatief voorschrijven.

Inmiddels heeft u een brief of een email ontvangen. Mocht u nog naar aanleiding van dit schrijven, informatie willen hebben dan kunt u contact op nemen met de apotheek.

Publicatiedatum: 30-08-2021


« Terug naar het overzicht