Gezondheidscheck – Apotheek Prinsenland – Rotterdam

Apotheek Prinsenland

Apotheek Prinsenland

Apotheek Prinsenland in Rotterdam biedt u de beste service voor al uw zelfzorgmiddelen en geneesmiddelen op recept. Door persoonlijke aandacht en een goede samenwerking met huisartsen in de buurt, bieden wij u zorg op maat bij uw medicijngebruik.

Inschrijven
Header afbeelding

Apotheek Prinsenland staat voor kwaliteit van zorg

Gezondheidscheck

Naast de toepassing in preventie in aandoeningen, wordt steeds meer duidelijk dat leefstijl ook effectief als medicijn tegen sommige ziekten zoals diabetes type 2. Het ‘medicijn’ waarover gesproken wordt is bijvoorbeeld het aanpassen van een eetpatroon of in beweging komen.

Wij bieden vanaf heden de gezondheidscheck aan. De persoonlijke gezondheidscheck geeft inzicht in uw gezondheid en leefstijl.  Onze visie als apotheker is dat wij leefstijlgeneeskunde als fundament zien voor zowel preventie als behandeling van diverse chronische aandoeningen. Met leefstijlgeneeskunde kunt u als patiënt meer regie krijgen over uw gezondheid, uw vitaliteit verbeteren en wellicht minder medicatie gebruiken.  Inzicht in uw gezondheid vormt de basis om uw leefstijl te veranderen.  Met leefstijl doelen wij op zes pijlers die samen de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens beïnvloeden:

 

Voeding Slaap
Beweging Ontspanning
Zingeving Sociaal

 

Tijdens de Gezondheidscheck kijken wij naar de bovenstaande elementen (voeding, beweging, slapen, stress, roken) en meten wij onder andere uw bloeddruk, cholesterol, BMI, vetpercentage,  bloedsuikerwaarde en uw leefstijl.  Op basis hiervan ontvangt u een deskundig advies.

Voor wie is deze check?

Deze check is bedoeld voor personen tussen 18 – 65 jaar. De check geeft u inzicht in uw gezondheid en leefstijl en vervangt te nimmer uw consult bij de huisarts. Bent u zwanger of heeft u chronische aandoening zoals diabetes dan is deze check minder geschikt. Wel kunnen wij u advies geven over uw leefstijl/ dieet in combinatie met uw medicijnen. Neemt u hiervoor contact op met de apotheek. Wij zullen u dan inplannen voor een medicatiecheck waarbij

Voorbereiding

  • Draag losse kleding; dit is handig bij het meten van de bloeddruk
  • Draag sokken of neem sokken mee; dit is benodigd bij de meting van uw lichaamswaarden.
  • Eet en drink niet, stop minimaal twee uur van te voren met activiteiten die de uitslag kunnen beïnvloeden (sporten etc).
  • Neem uw vragen mee die u heeft met betrekking tot leefstijl

Na de test 

Op basis van de testresultaten kunnen wij u adviseren over leefstijl.  Mocht u verder nog dieetadviezen hebben, dan kunnen  wij eventueel een kort vervolgconsult met onze diëtiste in te plannen. Ook kan het zijn dat we u adviseren uw huisarts te bezoeken.

Kosten

De Gezondheidscheck kost  €9,95. U kunt uw afspraak online boeken.