Nieuwsbrief – Apotheek Prinsenland – Rotterdam

Apotheek Prinsenland

M. van Eijsden-Vinkstraat 474 3066HG Rotterdam Tel:010-4555750 Fax:010-4553007

Nieuwsbrief

Via deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle veranderingen, acties en projecten in en rondom Apotheek Prinsenland

Kent u het gemak van de HERHAALSERVICE ?

Met de automatische Herhaalservice hoeft u geen chronische medicatie meer aan te vragen. Dat doen wij voor u. De apotheek houdt bij wanneer uw medicijnen op zijn. Na goedkeuring van de huisarts zet de apotheek de medicijnen klaar. U krijgt bericht zodra de medicijnen klaar staan. Door de herhaalservice zijn wij ook beter in staat om de medicijnen in grotere hoeveelheden in te kopen.

 Wat verwachten wij van u ?

Om het geneesmiddelgebruik actueel te houden, is het van belang dat u de apotheek op de hoogte brengt wanneer:

  • De dosering van een middel wijzigt
  • U een nieuw of ander medicijn krijgt
  • Een middel door een arts of specialist gestopt is.

Kiest u voor gemak?

U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar assistenten@apotheekprinsenland.nl. Wij vragen u eenmalig op te geven welke medicatie u op dit moment gebruikt. Ook verzoeken wij u het aantal tabletten per medicijn te tellen en aan ons door te geven. Vergeet u niet ook uw naam en geboortedatum door te geven ?

Mijngezondheid.net

MijnGezondheid.net biedt de mogelijkheid om via internet uw gezondheidszaken met apotheek Prinsenland en de huisartsen in Prinsenland gemakkelijk en snel te regelen. Via het portaal MijnGezondheid.net kunt u thuis uw herhaalmedicatie bestellen, een afspraak maken met uw huisarts of praktijkassistente, een e-consult aanvragen bij uw huisarts of apotheker of een deel van uw dossier inzien. Ook vindt u op MijnGezondheid.net betrouwbare informatie over uw aandoeningen en de medicijnen die u gebruikt. Wij verzoeken u alleen via deze website uw herhaalrecepten aan te vragen! 

Medicijnen op reis ? Een aantal tips..

  • Neem voldoende medicijnen mee voor de reisperiode en de week erna
  • Controleer de houdbaarheidsdatum
  • Vraag een medicatieoverzicht aan bij ons. Hierin staan alle gegevens over uw medicatie en andere zaken zoals allergieën

Opiumwetmedicijnen: Vraag een speciale verklaring aan!

Voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen, moet u een Schengenverklaring of een medische verklaring aanvragen. Dit is afhankelijk van land waar u naar toe gaat.

Voorbeelden van opiaten zijn sterke pijnstillers, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen of medicijnen tegen ADHD?

Let op: benzodiazepinen en codeine vallen ook

onder Opiumwet en mogen alleen met een ingevulde verklaring naar het buitenland meegenomen worden!

https://www.hetcak.nl/zelf-regelen/schengen-pdf-downloaden/

Gezondheidscheck en / of Medicatiecheck!

Naast de toepassing in preventie in aandoeningen, wordt steeds meer duidelijk dat leefstijl ook effectief als medicijn tegen sommige ziekten zoals diabetes type 2. Het ‘medicijn’ waarover gesproken wordt is bijvoorbeeld het aanpassen van een eetpatroon of in beweging komen.

Wij bieden vanaf heden de gezondheidscheck aan. De persoonlijke gezondheidscheck geeft inzicht in uw gezondheid en leefstijl.  Onze visie als apotheker is dat wij leefstijlgeneeskunde als fundament zien voor zowel preventie als behandeling van diverse chronische aandoeningen. Met leefstijlgeneeskunde kunt u als patiënt meer regie krijgen over uw gezondheid, uw vitaliteit verbeteren en wellicht minder medicatie gebruiken.  Daarnaast kunnen wij direct uw medicatie checken en kijken of dit nog aan uw wensen voldoet.

Heeft u interesse in een medicatiecheck of gezondheidscheck ? Maak dan een afspraak.

 

Publicatiedatum: 16-05-2023


Terug naar overzicht